Statiunea Baile Tusnad, Baile Tusnad

Despre Statiunea Baile Tusnad

Situat pe DN12 (E578), la 68 km de Brasov si la 33 km de Miercurea Ciuc, Orasul Baile Tusnad (cel mai mic oras din Romania) este strabatut de Raul Olt, care a erodat cele doua masive muntoase aflate in partea sudica a depresiunii Ciucului (Masivul Ciomad la est si Harghita la vest) formand un frumos defileu.

Orasul a aparut la jumatatea secolului al XIX-lea, cand au fost descoperite puterile curative ale apelor minerale din zona, care sunt cloruro-sodice, magneziene, bicarbonatate, feruginoase si carbogazoase.Gara Baile Tusnad Hm

La Baile Tusnad se poate ajunge, fie cu masina pe drumul national DN12, fie cu trenul pe ruta Brasov Miercurea Ciuc, pana in Statia Baile Tusnad Hm, gara aflandu-se in partea de nord a orasului. Baile Tusnad urmeaza cursul Oltului pe directia Nord-Sud, de-a lungul drumului national DN12.
 
 
 
 
 
Baile Tusnad Lacul CiucasVarful Ciomadu Mare, Vf. Ludmila si Stanca Soimilor strajuiesc orasul, aflat la altitudiea de 660 de metri. Versantii muntilor ce coboara pana la marginea localitatii sunt acoperiti de paduride foioase si conifere.
 
Acest lucru face ca aerul sa fie incarcat cu ioni negativi si aerosoli de rasinoase, care ii confera orasului caracteristicile unei statiuni balneare cu bioclimat de crutare. Apele minerale si mofetele constituie alti factori terapeutici naturali care recomanda statiunea pentru tratarea anumitor afectiuni, cum ar fi: boli cardiovasculare (arteriopatii, varice, hipertensiune arteriala, stari dupa infarct miocardic, valvulopatii, refacere dupa flebite), nevroza astenica, stari de oboseala fizica si intelectuala si boli asociate (renale, digestive, dischinezii biliare, enterocolite, endocrine, ginecologice).
 
 
Accesul la izvoarele Apor si Mikes se face astfel: vis a vis de parcarea de langa Complexul Anna este o straduta care urca pana la Aleea Sfanta Ana (pe langa CEC Bank). Ajunsi aici o luati la dreapta si dupa 20 de metri ajungeti la destinatie.

Izvorul 3 - Apor Baile Tusnad
Izvorul 3 Apor are apa acidulata, carbogazoasa, feruginoasa, cloruro-sodica, borica, slab iodurata, recomandata in urmatoarele tipuri de afectiuni: colite cronice, constipatie cronica, enterite cronice, neurastenii, hipocalcemii, anemii hipocrome, boli cronice ale ficatului, vezicii biliare, pancreasului, glandei tiroide, boli renale si litiaza renala.
 
 
 
 
 
Izvorul 4 Mikes Baile TusnadIzvorul 4 Mikes are apa carbogazoasa, feruginoasa, borica, acidulata, cloruro-sodica, fiind recomandata in urmatoarele afectiuni: anemii hipocrome, neurastenii, hipocalcemii, constipatie, enterocolite cronice, boli renale.
Bastionul Apor
 
 
 
 
 
 
De langa aceste izvoare incepe si traseul spre Bastionul Apor, care ofera un punct de belvedere asupra orasului.
 
In localitate a fost creat un lac ce este alimentat cu apa din raul Olt - Lacul Ciucas. La acest lac se poate ajunge in doua moduri:
-cu masina - in apropierea garii, din DN12 se face un drum la stanga care se bifurca dupa cca 10 m: aleea din dreapta duce la gara, iar cea din stanga coboara spre lac;
- pe jos - langa Biserica Catolica se intra pe o alee asfaltata, care coboara direct la lac.
 
De aici se poate ajunge usor la Mofeta. Pentru aceasta, traversati calea ferata si urmati drumul spre stanga pana la podul peste Olt. Dupa ce treceti pe malul Izvorul Tineretului Baile Tusnadcelalalt al Oltului aveti si posibilitatea sa faceti o mica excursie pana la Stanca Soimilor (altitudine 1046 m) mergand inainte pe drumul care intra in padure. Pentru a merge la Mofeta o luati la stanga, pe langa stadionul de fotbal si sala de sport, iar cand ajungeti la camping o luati la dreapta spre padure, unde veti fi intampinati de Izvorul Tineretului. De aici mai mergeti ~150 de metri pana la Mofeta. Cocentratia mare de dioxid de carbon are efect benefic in afectiuni cardiovasculare, prin actiune vasodilatatoare.
 
 
Din statiune se pot face excursii cu microbuzul pana la diverse obiective turistice: Lacul Sf. Ana si Tinovul Mohos, Miercurea Ciuc si Salina Praid, Lacul Rosu, etc. Inscrierile se fac la punctul infotur aflat in parcarea din fata hotelului Tusnad.
 
ATENTIE! Daca alegeti sa faceti excursii pe jos, pe trasee marcate, nu ignorati afisul din imagine.

Imagini Statiunea Baile Tusnad

Lacul Ciucas si Stanca Soimilor din Baile TusnadBiserica Ortodoxa si Stanca Soimilor Baile TusnadLegendara Pasare TurulParcul Pompierilor Baile TusnadIzvoarele Mikes si AporCentrul Statiunii Baile TusnadStanca Soimilor Baile TusnadDN12 prin Baile Tusnad langa Complex Anna.Intrarea spre Izvoarele Apor si MikesDN12 prin Baile Tusnad langa Biserica CatolicaDN12 prin Baile Tusnad langa GaraRaul Olt in Baile TusnadGara Baile Tusnad HmPodul peste Olt in Baile TusnadIzvorul Tineretului Baile TusnadBastionul Apor Baile TusnadCompozitie apa Izvor MikesCompozitie apa Izvor AporViteza pe DN12 in Baile TusnadAtentie la tren in drumul spre MofetaSi La revedere Baile TusnadLangos de Baile Tusnad

Harta Statiunea Baile Tusnad

Sitemap | | Publicitate pe www.allturism.ro

Statiunea Baile Tusnad, Baile Tusnad