Piatra Graitoare Arieseni Apuseni, Arieseni

Despre Piatra Graitoare Arieseni Apuseni

La Piatra Graitoare se ajunge de obicei urmand traseul care pleaca din DN75 (coordonate GPS 46.481865, 22.724673) spre Cascada Varciorog (linie albastra), pe cursul apei si de acolo mai departe, urcand din greu, pana pe creasta.


Alta varianta este cea prezentata in harta de mai sus cu linie galbena. La aproximativ 1,5 km de Arieseni, in sensul de mers spre Vartop, DN75 se intersecteaza cu un drum forestier (coordonate GPS 46.478034, 22.735466). O luati pe aici si, dupa cca 500 de metri, faceti la dreapta. Mai mergeti cam 450 de metri pe cursul apei, trecand pe langa case si gatere. La un moment dat o sa vedeti pe partea dreapta un drum care urca abrupt. Mergeti pe el cam 100 de metri si ajungeti pe culmea care desparte Valea Varciorogului de valea pe care tocmai ati venit.  De aici incepeti sa urcati spre Piatra Graitoare pe drumul care nu mai paraseste aceasta culme. In luna August puteti savura murele are tocmai s-au copt si care sunt din abundenta. Cand ajungeti la punctul in care se termina padurea si apar palcuri de jnepeni panta se accentueaza, punandu-va vointa la incercare. Daca va mai opriti sa va delectati cu merisor si afine (tot in August, evident), in mod sigur va refaceti fortele si, incet, incet ajungeti pe creasta.

Aici o sa va dati seama ca a meritat efortul: privind inainte  (spre vest) veti vedea Valea Crisului Baitei, spre stanga (sud) Varful Bihor, inapoi (de unde ati venit) Valea Ariesului Mare si spre dreapta (nord) Saua Vartop.

Ca sa ajungeti la Piatra Graitoare o luati la dreapta si cand va apropiati la mai putin de 100 de metri puteti incepe sa strigati la ea si sa asteptati sa se burzuluiasca la voi. Daca aveti norocul sa nu bata vantul dorinta vi se va indeplini.

Dupa ce va saturati sa admirati peisajul puteti sa va intoarceti pe unde ati venit sau sa coborati pana la Cascada Varciorog (pe langa izvoarele care o alimenteaza)  si mai departe pe Valea Varciorogului pana la DN75.

Video Piatra Graitoare Arieseni Apuseni

Imagini Piatra Graitoare Arieseni Apuseni

Piatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni ApuseniPiatra Graitoare Arieseni Apuseni

Harta Piatra Graitoare Arieseni Apuseni

Obiective turistice Arieseni

Sitemap | | Publicitate pe www.allturism.ro

Piatra Graitoare Arieseni Apuseni, Arieseni