Cascada Varciorog Arieseni, Arieseni

Despre Cascada Varciorog Arieseni

Cascada Varciorog se afla in Muntii Bihor din Apuseni, sub Piatra Graitoare si la 3,5 Km de drumul national DN 75.
Accesul spre cascada se face pe drumul forestier care se desprinde din DN 75, intre localitatile Arieseni si Vartop (coordonatele GPS ale intersectiei sunt 46.481893, 22.724640).
Intersectia dintre DN 75 si drumul spre Cascada Varciorog
La intrarea pe acest drum veti gasi un panou pe care e bine sa-l cititi, pentru ca va da indicatii importante. De exemplu, sigur veti fi  fericiti sa aflati ca "Nu exista acces auto la Cascada" si ca pana la ea sunt 3,5 Km pe care trebuie sa-i parcurgeti pe jos. Fericiti sau nu, lasati masina si mergeti inainte pe acest drum, pentru ca merita.

* Daca nesansa face sa ajungeti aici pe ploaie (sau dupa una recenta), trebuie sa fiti incaltati corespunzator, deoarece pe drum sunt numeroase scurgeri de apa de pe versantul din dreapta (adica nu in sandale de ex.).*

Dupa circa 100 de metri drumul o ia la dreapta, apoi, dupa inca 100 de metri, din nou la dreapta pe Valea Varciorog.
Drum forestier spre Cascada Varciorog
Mai mergeti aproximativ 300 de metri printre case.  Apa rece de izvor puteti lua inainte de a se termina casele, de pe partea dreapta a drumului (trebuie sa fiti atenti sa nu treceti de izvor, acesta aflandu-se la ~10 m de drum, intre doua curti).

Dupa ce treceti podul, urmati marcajul cu punct galben.
Loc de popas pe drumul spre Cascada VarciorogMarcaj punct galben pana la Cascada Varciorog

Drumul este usor de parcurs, acesta urmand firul apei care se strecoara printre pietre frumos colorate ce formeaza minicascade. Desi este in urcare, panta e lina si continua, fara treceri bruste de nivel care sa puna probleme.

Pe la jumatatea drumului veti putea sa va integrati in traditia locului cumparand o placinta moteasca pregatita pe loc (un fel de scovarda cu branza, prajita in ulei). Hai luati, ca nu de la ea va ingrasati!
Placinta moteascaScovarda cu branza

Cu fortele refacute mergeti mai departe. Cand ajungeti la povarnisul format din pietre scoase dintr-o mina, acum parasita, mai aveti 150 de metri.
Treceti pe poteca de la baza povarnisului, fiind atenti la pietrele care stau sa se rostogoleasca peste voi.
Povarnis de pietre langa Cascada Varciorog

Daca ati scapat, inseamna ca ati ajuns cu bine. :-)
Cascada VarciorogCascada Varciorog

Admirati, fotografiati, filmati, odihniti-va si faceti cale intoarsa fara sa lasati gunoaie in urma.

Daca ati fost cuceriti de peisaj si va tin fortele, puteti urca in continuare (din greu de data aceasta) pana la Piatra Graitoare.
Veti trece astfel si pe langa izvorul din care provine apa care formeaza Cascada Varciorog.
Izvorul care alimenteaza Cascada VarciorogPiatra Graitoare aflata pe coama dintre Varful Bihor si Vartop, deasupra Cascadei Varciorog


Video Cascada Varciorog Arieseni

Imagini Cascada Varciorog Arieseni

Cascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog ArieseniCascada Varciorog Arieseni

Harta Cascada Varciorog Arieseni

Obiective turistice Arieseni

Sitemap | | Publicitate pe www.allturism.ro

Cascada Varciorog Arieseni, Arieseni