Venetia - Informatii, obiective turistice, harta.

Turism Venetia

Venetia, capitala regiuniii Veneto, a fost cunoscuta de-a lungul timpului sub o multitudine de denumiri: "Preasenina (Serenissima)", "Republica Sfantului Marcu" (La Repubblica di San Marco), "Republica Leului" (La Repubblica del Leone), "Regina Adriaticii (Queen of the Adriatic)", "Orasul apei (City of Water)", "Orasul podurilor(City of Bridges)", "Orasul luminii (The City of Light)", toate culminand cu declaratia lui Luigi Barzini, care scriind in The New York Times, o descrie ca fiind "fara nici o indoiala cel mai frumos oras construit de om".
 
Orasul se intinde in jurul a 118 mici insule si a fost o importanta putere maritima in Evul Mediu si in timpul Renasterii, un important centru comercial, mai ales pentru matase, grane si mirodenii, in secolul 18 fiind printre orasele cele mai rafinate din Europa, cu o mare influenta in domeniul artelor, arhitecturii si al literaturii acelei perioade. Este cunoscut in toata lumea pentru faimoasele canale, 177 la numar, cat si pentru numeroasele poduri ce unesc insulele, in numar de aproximativ 400. In centrul vechi canalele servesc drept drumuri si singurele modalitati de transport in zona sunt mersul pe jos sau pe apa. 
 
Azi orasul Venetia este impartit in sase cartiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio si Castello, cel mai cunoscut punct de atractie fiind piata San Marco, considerata "centrul centrului", una dintre cele mai frumoase piete din lume. Aici se gaseste Bazilica San Marco, Palatul Ducal si clopotnita bazilicii. 
 
Clasica barca venetiana este binecunoscuta gondola, in zilele noastre folosita in special pentru turisti sau diverse ceremonii. 
 
Importante monumente venetiene sunt: podul Rialto, Arsenalul, Bazilica Santa Maria della Salute si Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari, insula Murano.
 
Venetia, cat si intreaga laguna unde este situat, au fost declarate in 1979 patrimoniu al umanitatii de catre UNESCO.

Harta Venetia

Harta Venetia satelit ››

Cazare Venetia

Cazare Venetia Hotel Elite

Hotelul Residence Elite e asezat intr-o pozitie strategica fie pentru cei ce vor sa viziteze Venetia, fie pentru turismul in scopuri profesionale: acest splendid oras e despartit de hotel de ... >>>
Cazare Venetia Via Forte Marghera, 119 - 30173 Venetia Mestre

3 stele3 stele3 stele
Cazare Venetia Hotel Marin (Albergo Marin)

Albergo Marin este amplasat la cateva minute de gara din Venetia, pe o straduta linistita, foarte aproape de faimosul Canal Grande. La cateva minute de mers pe jos gasiti mijloace ... >>>
Cazare Venetia Ramo Delle Chioverete, Santa Croce, 670/b, 30135 Venice, Italy

1 stele
Cazare Venetia Hotel Torino

La cativa pasi de Piata San Marco alegerea perfecta pentru petrecerea unei vacante reusite este reprezentata de unul dintre cele mai rafinate hoteluri de 3 stele din Venetia: Hotelul Torino. ... >>>
Cazare Venetia Calle Delle Ostreghe, San Marco 2356, 30124

3 stele3 stele3 stele

Cazare hoteluri pensiuni vile Venetia. Vezi toate unitatile de cazare ››

Turism Venetia , Italia

Publicitate
Sitemap | | Publicitate pe www.allturism.ro

Venetia - Informatii, obiective turistice, harta.