Harta metrou Bucuresti. Informatii despre metroul din Bucuresti

Harta metrou Bucuresti

Linii metrou Bucuresti (statii)

Linia de metrou M1 (22 statii)

Pantelimon, Republica, Costin Georgian, Titan, Dristor, Mihai Bravu, Timpuri Noi, Piata Unirii, Izvor, Eroilor, Grozavesti, Petrache Poenaru, Crangasi, Basarab, Gara de Nord, Piata Victoriei, Stefan cel Mare, Obor, Piata Iancului, Piata Muncii, Dristor.

Linia de metrou M2 (13 statii)

Berceni, Dimitrie Leonida, Aparatorii Patriei, Piata Sudului, Constantin Brancoveanu, Eroii Revolutiei, Tineretului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Pipera.

Linia de metrou M3 (15 statii)

Anghel Saligny, Nicolae Telcu, 1 Decembrie 1918, Nicolae Grigorescu, Dristor, Mihai Bravu, Timpuri Noi, Piata Unirii, Izvor, Eroilor, Politehnica, Lujerului, Gorjului, Pacii, Preciziei.

Linia de metrou M4 (6 statii)

Gara de Nord, Basarab, Grivita, 1 Mai, Jiului, Parc Bazilescu. (in lucru Laminorului, Lac Straulesti)

Linia de metrou M5 (statii) - In lucru

Pantelimon, Piata Iancului, Universitate, Cismigiu, Hasdeu, Eroilor, Academia militara, Orizont, Favorit, Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomitei, Brancusi, Raul Doamnei.

Program metrou Bucuresti (orar)

Programul de circulatie a trenurilor de metrou se desfasoara intre orele 5:00-23:00, cu mentiunea ca ultimele trenuri de metrou pleaca la ora 23:00 din statiile de capat ale Liniilor de metrou, iar la statiile Piata Unirii 1 si Piata Unirii 2 se asteapta transferul calatorilor intre Liniile de metrou 1, 3 si 2.

In data de 31.12/01.01 (noaptea de revelion) pe intreaga retea de metrou se va circula la un interval de cca. 20 minute.

Reguli de calatorie cu metroul (Bucuresti)

1. Pe timpul cat se afla in incinta metroului, calatorii sunt obligati sa aiba in posesie o legitimatie valabila de calatorie. Contravenientii vor fi sanctionati conform legii nr.150/2005.

2. In scopul fluidizarii traficului de calatori se recomanda ca deplasarea in spatiile publice ale metroului sa se faca pe partea dreapta, in sensul de mers.

3. Se recomanda atentie la deplasarea cu ascensoarele sau scarile rulante pentru evitarea producerii de accidente. Stationarea calatorilor pe scara rulanta se va face numai pe partea dreapta a acesteia, in sensul de mers.

4. Accesul in Metrou Bucuresti pe patine cu rotile sau role nu este permis.

5. Nu este permis accesul calatorilor in metrou cu animale si pasari vii, cu exceptia celor mici, aflate in custi sau colivii precum si a cainilor cu botnita si lesa.

6. Accesul in metrou cu biciclete este permis in zilele lucratoare intre orele 20:00 23:00 si permanent in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale; accesul in tren este permis numai pe la prima usa in sensul de mers al trenului.

7. Este ilegala introducerea oricarui obiect periculos in statiile sau trenurile de metrou. In cazul in care este observat un obiect suspect sau abandonat, calatorii sunt rugati sa alerteze de urgenta personalul Metroului Bucuresti (Metrorex) sau orice agent de politie sau de paza, sa se indeparteze si sa nu atinga obiectul respectiv.

8. Urcarea sau coborarea in si din tren a calatorilor care transporta carucioare pentru copii sau a calatorilor in scaune rulante se vor face obligatoriu pe la prima usa in sensul de mers al trenului.

9. In asteptarea trenului nu stationati dincolo de banda de siguranta marcata la marginea peronului.

10. Dupa oprirea trenului la peron pentru deschiderea individuala a usilor de acces in cazul trenurilor echipate cu acest sistem apasati butonul aflat in zona de mijloc a usii.

11. La oprirea trenului in statie calatorii care coboara din vagoane au prioritate fata de cei care urca. Se recomanda atentie la urcarea si coborarea din tren pentru a nu calca gresit in spatiul dintre peron si vagon.

12. Urcarea sau coborarea calatorilor in si din tren dupa anuntul de inchidere a usilor nu sunt permise. Compania Metrorex nu va fi raspunzatoare de eventualele accidente produse ca urmare a tentativei de blocare a usilor sau de urcare sau coborare in si din tren dupa anuntul de inchidere a usilor.

13. Blocarea usilor de acces ale trenului nu este permisa.

14. In timpul deplasarii cu trenul de metrou este interzisa sprijinirea calatorilor de usile de acces.

15. Pentru a nu afecta conditiile de confort se recomanda calatorilor ca bagajele de spate (rucsac, ghiozdan) sa fie tinute in mana.

16. Nu se recomanda stationarea in zona burdufurilor de comunicatie dintre vagoanele trenului.

17. In cazul in care este sesizata functionarea anormala a trenului sau o degajare de fum se va actiona sistemul de alarma si se vor astepta instructiunile personalului de conducere a trenului.

18. In cazul opririi trenului intre statii calatorii trebuie sa procedeze conform instructiunilor personalului de conducere a trenului.

19. Actionarea semnalului de alarma din tren fara motiv este interzisa si constituie contraventie; orice abuz va fi pedepsit.

20. Fotografiatul si filmatul in incinta metroului nu sunt permise fara acordul administratiei Metrorex.

Sursa: Metrorex

Albume foto din vacanta
London tower
Poze
TERASELE GRADINILOR CULTULUI BAHAI DIN HAIFA  ISRAEL .
Orasul de jos centrul orasului.
Adauga si tu un album foto
Publicitate
Sitemap | | Publicitate pe www.allturism.ro

Harta metrou Bucuresti. Informatii despre metroul din Bucuresti