Cetatea Alba Carolina, Alba-Iulia

Despre Cetatea Alba Carolina

"Dupa ani întregi de munca si restaurare, Cetatea Alba Carolina îsi arata adevarata valoare si te asteapta cu toate portile deschise, mai frumoasa ca oricând. Pregateste-te de o lectie de istorie total neconventionala, traita pe viu, alaturi de oamenii si personajele care au scris-o si înfaptuit-o, în locurile binecuvântate în care Cetatea Alba Carolina respira aerul istoriei.

 

Cetatea bastionara de tip Vauban de la Alba Iulia a fost construita între anii 1715-1738 în contextul instaurarii stapânirii habsburgice în Transilvania. Autoritatile habsburgice au vazut în noua fortificatie una cu un rol important, atât în sistemul de aparare împotriva turcilor, dar si de consolidare a puterii lor în teritoriile ocupate. Astfel, urma sa devina fortificatia principala a Transilvaniei, mai ales ca era construita dupa cele mai noi metode de fortificare ale vremii, inspirate de sistemele concepute de arhitectul militar francez, maresalul Vauban. Fortificatia bastionara de la Alba Iulia este aparata de trei sisteme de fortificatii. Acestea adopta forma unui heptagon neregulat, cele sapte bastioane conferindu-i o imagine stelata, caracteristica cetatilor de acest tip.

 

Bastioanele cetatii le regasim astazi, la fel ca la începuturi, purtând aceleasi nume ca si în trecut: Trinitatea cel mai mare bastion, putând fi recunoscut dupa blazonul încoronat cu câmpuri multiple si frunze de acant -, Sfântul Stefan, Eugeniu de Savoia, Sfântul Mihail, Sfântul Carol, Sfântul Capistrano si Sfânta Elisabeta."

Sursa: turism.apulum.ro/despre/

Video Cetatea Alba Carolina

Imagini Cetatea Alba Carolina

ObeliscPoarta 1 CetateCetatea Alba CarolinaPoarta 2 CetatePoarta 3 CetateCetatea Alba CarolinaTraseul celor 3 FortificatiiCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba CarolinaCetatea Alba Carolina

Harta Cetatea Alba Carolina

Obiective turistice Alba-Iulia

Sitemap | | Publicitate pe www.allturism.ro

Cetatea Alba Carolina, Alba-Iulia